RENT A STAN PODGORICA

Najveći izbor apartmana u Podgorici

Pogledajte ovdje našu ponudu stanova za kratkoročno izdavanje

BLOG

article_img
08 / 09 / 2015

U tri koraka do ljepšeg prostora za življenje

Bilo da ste tek kupili stan, želite da preuredite prostor koji ste već opremili, ili ste se tek uselili u već sređen stan - tu postoji par dobro poznatih trikova vezanih za dizajn prostora zbog kojih mnogo ljudi plaća enterijeriste a koje zapravo možete izvesti sami uz vrlo malo napora i sa ne mnogo novca. Nekada najmanje stvari i detalji mogu imati veliki uticaj i činiti veliku promjenu u izgledu i doživljaju vašeg životnog prostora. To može biti postavljanje ogledala, slike, lampe ili čak samo kupovina biljke. Možda želite da oplemenite jednolične zidove, osvijetlite sobu, ili date malo topline vašem životnom​ prostoru. Evo 3 korisna savjeta koja vam mogu pomoći i koja vas mogu inspirisati!

Okrečite male sobe u nježnije i svjetlije boje kako bi soba izgledala prostranija.

Svaka mala prostorija okrečena u svijetlu boju će vam biti savršen primjer optički uvećanog životnog prostora. Male sobe se mogu činiti pretrpane čak i kada to nisu, međutim, veliki prozori, svijetlo obojeni zidovi i dovoljno ogledala reflektovaće prirodnu svjetlost koja ulazi kroz vrata i prozore zato što pravilno postavljena ogledala daju optičku iluziju prostora, čineći da soba izgleda veća nego što to zapravo jeste. Nasuprot toga, tamnije boje vizuelno smanjuju sobu. Međutim, sa dovoljno prirodnog svijetla i pametno postavljenih ogledala – čak ni tamnije okrečena ili uređena soba ne mora izlgedati skučeno.

Kupujte ukrašena ogledala sa lijepim ramovima kako biste dodali više svijetla i oplemenili prostor.

Kao što smo već naveli – ogledala imaju još jednu svrhu, mogu učiniti da prostorija izlgeda veća nego što zapravo jeste! Velikim sobama ili bilo kojim prostorijama kojima nedostaje prirodnog svijetla, ogledala postavljena tačno nasuprot prozora – reflektovaće svijetlo koje već postoji i dodati svjetlosti vašoj prostoriji . S druge strane, ogledala raznih oblika sa lijepim ramom mogu ukrasiti prazan zid. Velika ili mala, ogledala će dati novu dimenziju vašem životnom prostoru!

Kombinujte različite materijale, oblike i dekoracije. Kombinujte staro i novo, skupo i jeftino.

Nema ničeg lošeg u postavljanju nekog porodičnog komada namještaja pored vašeg modernog kauča. Svi dobri dizajneri enterijera reći će vam da je, kad je uređivanje doma u pitanju, najbitnije da vaš prostor oslikava vas, vaš stil i ličnost. Čak i radni sto vašeg dede ima svoju priču. Priča priču iz prošlosti. I taj moderni kauč u koji ste se zaljubili takođe ima neku priču iz sadašnjosti da ispriča, i nema razloga zbog kojeg se prošlost i sadašnjost ne bi divno slagale. Istu stvar možemo reći i za umjetnost. S jedne strane, možda ne biste željeli djelo Salvadora Dalija odmah pored Warhola ili Monet-a na istom zidu, ali mogu izgledati sasvim lijepo u istoj sobi. Sa druge strane, različitim materijalima, dizajnom i oblikom namještaja, jastuka i tepiha možete oplemeniti vaš životni prostor.