RENT A STAN PODGORICA

Najveći izbor apartmana u Podgorici

Pogledajte ovdje našu ponudu stanova za kratkoročno izdavanje

BLOG

article_img
19 / 05 / 2020

TOP 5 IZLETIŠTA OKOLINA PODGORICE

Ako ste u posjeti glavnom gradu i boravite u stan na dan Podgorica, lijepo vrijeme je idealno da slobodno vrijeme provedete posjetite najbolja izletišta u okolini Podgorice. Na manje od pola sata vožnje i svega par kilometara udaljenosti od rent a stan City kvart nalaze se ove istorijski, kulturno i prirodno znametite lokacije. Isplanirajte slobodno prijepodne i povedite najdraže prijatelje u obilazak ovih lokacija.

 

 

Duklja

Grad Duklja je antički rimski grad koji su Rimljani osnovali još u 1. vijeku i postojao je do druge polovine 12. vijeka. Grad je za svoje doba bio važan kulturni, finansijski, politički i trgovački centar, u kojem je živjelo oko 10 hiljada stanovnika i u njemu su bila riješena sva osnovna komunalna pitanja : vodovod, kanalizacija, ulice. Predstavlja najznačajniji urbani centar rimskog razdoblja na području Crne Gore. Apartmani Podgorica udaljeni su svega 7 kilometra od ostataka ovog grada, na platou između rijeka Zete i Morače, dok se apartmani centar Podgorica nalaze na svega 3 kilometra udaljenosti. Danas je Duklja važno istorijsko mjesto i arheološko nalazište, o čemu svjedoče brojni pronalasci arheologa. Da pogledate kako stići do grada Duklja, kliknite ovdje.

 

 

 

Medun

Stari grad Medun potiče takođe iz antičkog doba, podignut prvo kao utvrđenje, a kasnije postaje grad. Stan na dan City kvart nalazi se na 15ak kilometara udaljenosti od ove lokacije, u oblasti Kuča. Mjesto broji oko 100 stanovnika. Bio je jedan od centara ilirskog plemena Labeata koje je vladalo čitavim skadarskom basenom. Nastao je krajem 4. vijeka prije nove ere, na teško pristupačnom grebenu koji dominira u medunskom polju. Iako još nije dovoljno proučen, ovaj grad je značajan sa istorijskog i kulturološkog aspekta, budući da se u njemu nalazi rodna kuća vojvode Marka Miljanova Popovića, ratnika, državnika i književnika, jedne od najznačajnijih ličnost crnogorske istorije 19. vijeka, kao i crkva Svetog Nikole. Kuća Marka Miljanova je pretočena u memorijani muzej grada. Putokaz do Meduna nalazi se na ovom linku.

 

 

 

Cijevna, Nijagarini vodopadi - kuće Rakića

Ako ste ljubitelji izleta koji ne iziskuju veliku fizičku aktivnost, uz mogućnost da ostanete na večeri u obližnjem restoranu, ili samo sjedite u prirodi i uživate u popodnevnoj kafi, Nijagarini vodopadi kuće Rakića su mjesto koje želite da posjetite. U pitanju je najpopularnije izletište u Podgorici. Vodopadi su dio kanjona rijeke Cijevne. Zbog uskih prolaza, velikih kamenica i blizine ravnici na kojoj se prostire veliki vinograd, kanjon Cijevne je jedan od najljepših u Crnoj Gori. Osim što ostavljaju utisak kao sa razglednice, vodopadi u ljetnjim mjesecima presuše i odlično su mjesto za kupanje. Osim prozirne čiste vode, rijeka Cijevna može ponuditi veliki broj plaža, koje su omiljeno mjesto okupljanja mladih Podgoričana. Neposredno blizu vodopada nalazi se restoran u kojem možete probati specijalitete od ribe, ali i uživati u ostalim nacionalnim jelima. Apartmani City kvart nalaze se na 10ak kilometara udaljenosti od ovog mjesta, do kojeg možete doći klikom na ovaj link.

 

 


Skadarsko jezero i okolina

Ako želite pravu avanturu i cjelodnevno uživanje u prizorima nevjerovatne prirode, uživaćete u posjeti Skadarskom jezeru. Ovo je najveće jezero u Crnoj Gori i na Balkanskom poluostrvu, ujedno i Nacionalni park Crne Gore, a prostire se na površini od 370 km2, od Vranjine do Skadra, Albanija. Bilo da se odlučite za vožnju jezerom, kupanje na nekoj od brojnih plaža ili čak dan iskoristite za ribolov Skadarsko jezero će Vam pružiti potpuni užitak. Apartmani Podgorica su od njega udaljeni na oko 30 kilometara. Budući da je posjeta ovom mjestu itekako sadržajna, sigurno ćete poželjeti da posjetite i okolna mjesta poput Virpazara, a u blizini je i prelijepa Rijeka Crnojevića, sa koje se možete ukrcati u brod za cjelodnevni obilazak jezera i okolnih priodnih ljepota, ali i uživati u svježe pripremljenoj ribi i domaćem vinu u lokalnim restoranima. Ukoliko ste avanturistički nastrojeni, možete uživati u panoramskom pogledu na jezero i obići okolna sela karavanskim putem Poseljani, starim putem za Rijeku Crnojevića. O značaju ovog mjesta možete više pročitati ovdje. Još jedno mjesto koje svakako vrijedi obići jeste i grad tvrđava Žabljak Crnojevića, prijestonica vladara dinastije Crnojević, istorijski i prirodno bogato mjesto, sa kojeg se pruža prelijep pogled na jezero i okolinu. Putokaz za Skadarsko jezero pogledajte ovdje.

 

 

 

 

Cetinje

Prijestonica Cetinje je istorijski - kulturni centar Crne Gore, koji broji oko 19 hiljada stanovnika. Osim što možete obići poznati Cetinjski Manastir, u gradu možete posjetiti i muzej Kralja Nikole i Narodni muzej Crne Gore, Plavi Dvorac, a u blizini je i BiljardaApartmani City kvart su od ovog grada udaljeni oko 30 kilometara. Ukoliko imate više slobodnog vremena, možete razmisliti i o boravku u stan na dan Cetinje, kako biste proveli dane u obilasku brojnih znamenitosti prijestonice i njene okoline. Apartmani Cetinje nalaze se blizini Rijeke Crnojevića, kao i na 20 kilometara udaljenosti nalazi se Nacionalni park Lovćen, pa dane za uživanje možete provesti na što kvalitetniji i sadržajniji način. U okviru nacionalnog parka možete posjetiti Njegošev Mauzolej. U blizini se nalazi i poznata Lipska pećina. Lokaciju prijestonice Cetinje pogledajte ovdje.