RENT A STAN PODGORICA

Najveći izbor apartmana u Podgorici

Pogledajte ovdje našu ponudu stanova za kratkoročno izdavanje

BLOG

article_img
08 / 09 / 2015

Priroda vam daje trikove za uređenje prostora

Odvojite se barem na trenutak od pretrpanog rasporeda, obaveza i pokušajte da osjetite prirodnu svijeta koji vas okružuje.
Šta vidite? Da li se grane njišu na vjetru? Da li lišće krcka pod nogama pokazujući prve znake jeseni? Da li vam sunce i dalje grije ramena? Ili možda gledate u snijegom zavijane planine?
Ako se samo koncentrišete i pogledate prirodu oko sebe, možete da primijetite mnogo stvari koje, ukoliko ste dovoljno maštoviti, mogu postati pravi dizajnerski trikovi. Kakva god da je priroda koja vas okružuje, u mogućnosti ste da pozajmite neku ideju i da budete inspirisani.

Izimitirajte tokove prirode

Jesen. Zima. Proljeće. Ljeto. Iako vjerovatno nemate vremena da uživate podjednako u sva četiri godišnja doba, možete ih barem na neki način prenijeti u svoje domove.
U toku proljećnih i ljetnjih mjeseci, trebali biste osvijetliti sve prostorije što je više moguće. Pokupite sve itisone i debele tepihe i sinite sve jake i tamne zavjese—unesite ideju proljeća u vaš dom time što ćete osvijetliti prostorije i pustiti da vazduh cirkuliše njima. A zatim, u onim hladnijih mjesecima, ubacite što više tepiha i sličnih stvari koje i same upućuju na to da je hladnije vrijeme napolju. Smjenjivanje godišnjih doba nas uči i tome da se nekih stvari treba i odreći i da je došao kraj njihove upotrebe; pogledajte kroz stan/kuću, sigurno imate stvari koje više nisu za upotrebu i koje bi trebalo baciti, ili ako sui dalje funkcionalne – pokloniti.

Riješite sitne probleme

Kao što se korijenje drveta grana kroz zemlju na različite strane kako bi dobijalo potrebnu vodu, tako bismo i mi morali da radimo na problemima koje imamo sa opremanjem životnog prostora. Sjajan dizajner je onaj koji je u stanju da prostoriju punu prepreka i mana učini da izgleda kao da je stranica nekog magazina.
Svaki životni prostor ima mana, ali naše je da budemo dovoljno inovativni i uporni da te sitnice koje kvare prostoriju ispravimo ili sakrijemo.
Na primjer, u kućama su često problem takozvani noseći zidovi koji vam mogu izgledati kao višak. Takav zid pokušajte da pretočite u umjetničko djelo i oplemenite ga time što ćete po njemu okačiti najljepše porodične fotografije, i/ili dodajte što veće ogledalo koje će reflektovati svjetlost i ne samo da zid neće izgledati ružno i da ćete automatski oplemeniti vašu prostoriju, već ćete je i optički proširiti . Kao što se priroda prilagođava i rješava svoje probleme, tako bismo i mi morali da pristupimo dizajniranju i sređivanju naših domova.