RENT A STAN PODGORICA

Najveći izbor apartmana u Podgorici

Pogledajte ovdje našu ponudu stanova za kratkoročno izdavanje

BLOG

article_img
08 / 09 / 2015

Boje i uređenje hodnika

I u ovom blogu nastavljamo sa japanskim stilom i uređenjem prostora. Pričaćemo o bojama koje se najčešće koriste i kako, i o tome kako srediti hodnik koji zapravo predstavlja onaj „prvi utisak“

Japansko uređenje hodnika

Japanski hodnici se zovu genkan. Ono na šta smo navikli je da svaki hodnik ima police ili cipelarnik, koji se na japanskom jeziku zove getabako. Hodnici se uređuju tako da imaju dosta drvenog materijala i dovoljno prirodnog svijetla kako bi djelovali toplije i kako bi se oni koji ulaze u stan/kuću osjećali dobrodošlo.

U domovima uređivanim u japanskom stilu, vrlo su popularni kameni podovi, naročito u hodnicima. In order to mimic this design, we suggest copying the clean, simple lines of Japanese design. Održavati hodnik urednim i nepretrpanim stvarima je možda i najveći izazov, s obzirom da je hodnik kao takav najmanja prostorija, i dovoljno je odložiti obuću i okačiti zimsku garderobu da djeluje skučeno. Stoga, preporučujemo, svijetle nijanse zidova i podova kao i veće drvene cipelarnike, možda i manji orman (?) u kojima bi se odlagale stvari poput obuče, kaputa i kišobrana i onda će i hodnik djelovati uredno i sređeno.

Popularne boje u japanskom dizajnu

Kako bi prenijeli prirodnu ljepotu spoljašnjeg svijeta, japanske kuće sadrže jednostavne boje iz prirode. Dominante su sve nijanse braon boje (drveni materijali) i zelene boje (biljke). Podovi su ili drveni ili od kamena, dok su zidovi oblijepljeni raznim tapetama u nježnim i prirodnim bojama.
Kako ovaj način uređivanja možemo prenijeti i u naše domove? Pokušajte da ubacite te prirodne drvene elemente time što ćete ubaciti police, laminat ili parket i slično…
Takođe, ne zaboravite na zelenu boju time što ćete ukrasiti stan biljkama. Jednostavnost je ključna stvar u opremanju generalno, a posebno kada su boje u pitanju. Dovoljno je nekada da pogledate kroz prozor i boje koje vidite pokušate da prenesete u vaš prostor.