RENT A STAN PODGORICA

Najveći izbor apartmana u Podgorici

Pogledajte ovdje našu ponudu stanova za kratkoročno izdavanje

BLOG

article_img
18 / 11 / 2018

(Ne)realna cijena u izdavanju nekretnina

Koliko puta ste vidjeli oglas za izdavanje nepokretnosti na sajtu agencije za nekretnine i prokomentarisali da je precijenjen? Da li ste u svojoj misiji da pronađete idealan stan, kuću ili poslovni prostor za dugoročan zakup često ostali iznervirani gledajući silne ponude, a baš nijedna nije zadovoljila Vaše budžetsko ograničenje?
Problem postavljanja realne cijene veoma je učestao, ne samo u izdavanju nekretnina, već u svim sferama trgovine i razmjene. Cijena za zakupodavca nikada neće biti dovoljno visoka, dok za zakupca nikada nije dovoljno niska. U ovoj zakonitosti, posao agencije za nekretnine kao posrednika jeste da pomogne pri pronalasku kompromisa u procesu zakupa.

 

 

Poslušajte svog agenta za nekretnine

 

Kao ljudi koji svakodnevno pomažu drugima da dugoročno riješe svoje stambeno pitanje, kao i sa druge strane, pomažu zakupodavcima da profitiraju u svojim malim biznisima, agenti za nekretnine imaju iskustvo i znanje u cijelom procesu izdavanja nekretnina. Ne samo da poznaju tržište i kretanje cijena izdavanja, već su sa druge strane i na neki način psiholozi, te znaju kako izvesti komunikaciju sa ugovornim stranama u smjeru postizanja kompromisa. Agenti za nekretnine rado će savjetovati zakupce oko nekretnina koje ih interesuju, iako se često dešava da postoji potupna nepodudarnost kada je u pitanju ono što žele i njihovo budžetsko ograničenje. Tu se javlja izazov pronalaska najbližeg rješenja onom zamišjenom – željenom, u cilju postizanja zadovoljstva kod klijenta, ali i sa druge strane, objašnjenja klijentu ako su njegovi zahtjevi nerealni i dogovora za zajedničko pronalaženje alternativnog rješenja. Sa druge strane, javlja se problem ''tvrdoglavih'' zakupodavaca, koji u velikom broju slučajeva ne razumiju način savremenog izdavanja nekretnina, aktuelne lokacije za život i rad, kao ni tržišne cijene izdavanja. Jedna od najčešćih prepreka jeste i subjektivnost i cijela psihologija pripadnosti vezana za nekretninu koju posjeduju, te se ista broji kao najvrednija, iako tržište govori drugačije. Tada cijena nikada nije dovoljno visoka, posao izdavanja ne ide baš sjajno, a red nezadovoljnih zakupaca sve je duži.

 

 

 

 

Zakupac u misiji traganja za savršenom nekretninom

 

Dok tragate za pravim rješenjem kada je u pitanju dugoročni zajam, ispred Vas se javlja mnoštvo izbora i odluka koje morate donijeti. Lokacija, tip i struktura nekretnine i cijena jesu najbitnije stavke koje se uzimaju na razmatranje kada krećete u potragu za novim mjestom za boravak ili odvijanje novog biznisa. Agencija za nekretnine može Vam biti najbolji saveznik u ovom traganju, ukoliko ste spremni da poslušate savjet naših agenata. Budući da su već imali kontakt sa zakupodavcem i da su obišli nekretninu barem jednom, kao i da posjeduju sve detaljne informacije o istoj, takođe su upoznati i sa posebnim zahtjevima i uslovima koje zakupodavac eventualno postavlja. Sa tim u vezi, možete slobodno računati na našu pomoć kada je u pitanju odabir pravog rješenja, budući da se ne postavljamo samo kao poslovni partneri, već i kao profesionalni savjetnici koji će Vam u svakom trenutku ukazati na prednosti i/ili nedostatke nekretnine koja Vas interesuje. U zajedničkom interesu jeste da zakupac pronađe dugoročno rješenje i bude zadovoljan svojim izborom. Ukoliko pomislite da je neka cijena zakupa nekretnine previsoka, prije nego prokomentarišete i ukažete nepovjerenje, zapitajte se da li je agencija kao posrednik ta koja ima pravo da je postavlja i/ili mijenja?

 

 Zakupodavac kao nosilac malog biznisa dugoročnog izdavanja nekretna

 

Kao i svako ko se bavi nekim poslom, u želji ste za konstantnim profitom i kontinuitetom u poslovanju koji će to obezbijediti. Recept za uspješan biznis zavisi od same prirode djelatnosti, ali umnogome od praćenja kretanja cijena na tržištu i preferencija klijenata, koje se svakodnevno mijenjaju. Kako bi najbolje izašli u susret zakupcima, trebalo bi sa vremena na vrijeme i ulagati u Vašu nekretninu, praveći pojedine izmjene u njenom izgledu, kako bi je uvijek imali aktuelnom i privlačnom za zakupce. Ne postoji stan koji ne može da pronađe svog dugoročnog zakupca sve dok je njegov vlasnik voljan za saradnju i trud oko svoje nekretnine. Agencija za nekretnine može Vam itekako pomoći u Vašem biznisu kao siguran i ozbiljan poslovni partner, budući da se naši interesi poklapaju – ostvarenje dugoročnog zakupa od strane pouzdanog zakupca. U poslu u kome ne postoje različiti interesi, ne trebaju postojati nesuglasice i nepovjerenje. Agenti će Vam uvijek ukazati na trenutno kretanje cijena izdavanja i predložiti cijenu koja će Vam sigurno i brzo pronaći zakupca. Iako Vam se nekada čini da imate najljepši stan u gradu, da li ste se zapitali zašto isti niko još uvijek nije zakupio?

 

 

 

 Kompromis kao recept za uspješan biznis

 

Tražeći pravi recept za zadovoljne ugovorne strane, u poslovanju posredništva pri dugoročnom izdavanju nekretnina, agenti zaključuju da je u svemu najbitnije imati povjerenja i dobru komunikaciju sa Vašom agencijom, kako bi došli do idealnog rješenja kada je zakup, odnosno davanje nekretnina na zakup u pitanju. U cijelom ovom sistemu poslovanja, bitno je biti fleksibilan i razumjeti da novo doba zahtijeva dogovor kao način funkcionisanja svakog posla, a najviše od toga, da za savjet bez ustručavanja i predrasuda uvijek pitate iskusne i profesionalne agente za nekretnine koji svakodnevno komuniciraju sa tržištem i konstantno teže da i od zakupodavaca i zakupaca sačine zadovoljne poslovne partnere.