RENT A STAN PODGORICA

Najveći izbor apartmana u Podgorici

Pogledajte ovdje našu ponudu stanova za kratkoročno izdavanje

BLOG

article_img
08 / 09 / 2015

Par novih lekcija o dizajniranju enterijera

Stvari koje biste morali da znate o dizajniranju enterijera: Na neki način, uređenje prostora se može servirati kao formula sa određenim nivoima u obliku savjeta koje treba da pratite dok opremate životni prostor. S druge strane, uređivanje samo po sebi je umjetnost; nešto što zaista ne prati pravila i nije striktno određeno. Ukoliko nemate umjetničku notu u sebi, možete početi da je razvijate.

Kako? Pa, postoji par osnovnih stvari koje morate znati kako biste lijepo izveli to uređivanje.

Dekorativni detalji

Čini se bespotrebnim dodavati prostoriji predmete koji nemaju konkretnu svrhu. Zašto bismo kupili nešto što nema funkciju? Odgovor je jednostavan—estetika.
Možda nemate odmah oko za estetiku dizajniranja enterijera, ali, kroz razne pokušaje pa i greške, otkrićete odgovarajući asortiman dekorativnih detalja koji prijaju vašem domu. Savjet koji dizajneri najčešće daju u vezi sa ovim je – ukoliko nađete nešto štovam se dopada, kupite – ukoliko vam se sviđa dovoljno sigurno ćete naći odgovarajuće mjesto u vašem domu za taj detalj. Ukoliko nemate sopstvenih ideja, potražite kroz omiljene časopise fotografije i savjete koji vam mogu pomoći. Obratite pažnju na izloge – stvari nisu razbacane okolo bez ikavog reda i nasumično već se nalaze u grupacijama. Ali prije svega – kupujte samo ono što vam se dopada jer u tom slučaju odražava vas same.

Ubacite crnu boju

Ovaj ne tako poznat trik pali! Nisu bitni ukusi u dizajnu— kantri ili minimalistički— Svako dizajniranje enterijera mora imati crnu notu. Inovativno je, izazovno, neobično.
Zašto? Crna boja je arogantna. Toliko da nije ni upadljiva. Skreće pažnju nap rave detalje u sobi. Drugačija je. Jednostavna i smjela. Oivičite slike crnim ramom, kupite zavjese sa crnim detaljima, bijele jastuke sa crnom linijom ili čak zebra print za hrabrije. Nije bitno gdje, važno je da postoji.