RENT A STAN PODGORICA

Najveći izbor apartmana u Podgorici

Pogledajte ovdje našu ponudu stanova za kratkoročno izdavanje

BLOG

article_img
23 / 01 / 2018

Komforna trpezarija u malom prostoru

Prateći koncept modernog dizajna, koji podrazumijeva što bolje i funkcionalnije iskorišćen prostor, odobravamo i njegovu novu parolu ''Više je više.'' S tim u vezi, pružićemo Vam par savjeta i trikova za uređenje Vašeg doma na pravi način, tako da zadovolji kompletnu opremljenost uz crte modernog i lijepog. 
U ovom blogu osvrnućemo se na prostoriju koju mali prostori sve više izostavljaju - trpezariju

Iako je u funkcionalnom i simboličnom smislu predstavljala neizostavan dio svakog doma, trpezariju sve rjeđe srijećemo u stanovima, posebno u onima manje kvadrature. Razlog tome su zagovaranje i preferencija minimalizma, kao i brz način urbanog života uz parolu ''vrijeme je novac'', te ovu prostoriju često ne vidimo u novijim stanovima ili je ista preuzela oblik šanka sa dvije - tri barske stolice.


Pametno iskoristite Vaš stambeni prostor

Koliko god Vam se činilo da nema dovoljno prostora ili da je isti prenatrpan, razmislite još jednom da li su neke od stvari suvišne, eventualno da li je Vaš namještaj pogrešno raspoređen. Uvijek ćete naići na neki čošak koji zauzima velika vaza sa cvijećem. Takođe, ako je u pitanju mala komoda ispod prozora, uz mrvicu dosjetljivosti ovaj kutak može postati lijepa trpezarija - mjesto za okupljanje Vaše porodice i prijatelja uz domaće pripremljene obroke koje svi obožavamo! 


Ugradne garniture

Iako klasičan koncept dizajna diktira da je trpezarija smještena na sredini prostorije, tako da je omogućen pristup stolu sa svake strane, ograničenost u prostoru rješenje pronalazi u ugradnom namještaju. Postavljajući ovakvu garnituru ili klupu uz sami zid, u mogućnosti ste da sto pribijete uz isti, te na taj način uštedite dosta prostora koje bi inače zauzele dvije ili tri klasične stolice. Uz ovakvo rješenje, napravićete savršen i funkcionalan kutak za ručavanje.

Više je više

Prateći ovaj novi trend dizajna enterijera, uz par trikova ne samo da ćete kreirati sasvim novu prostoriju koja će se stopiti u Vaš stambeni prostor, već ćete stvoriti i idealnu oazu za boravak sa najdražima, bez osjećaja prenatrpanosti i skučenosti. Postavite slike - više slika na zidu u kvadratnom ili kružnom obliku upotpuniće ovaj kutak i dati mu živost i boju. Još jedno rješenje predstavlja tzv. nisko spušten luster, koji se postavlja tako da se nalazi tačno iznad sredine stola, onda kada postoji odsustvo određene količine prirodne svjetlosti. Ne samo da lijepo izgleda, već i osvjetljava prostor za ručavanje na način kako to klasičan dizajn opremanja trpezarija propisuje. Ukoliko ste odlučili da trpezariju postavite u blizini prozora ili balkonskih vrata, napravili ste pravi izbor. Cijeli prostor će dobiti dubinu, odisaće komforom, a Vaš osjećaj za simetriju neće biti poremećen. Dodajte cvijeće - ono je ukras potreban svakom domu. Ne samo da će oživiti prostor, već će pružiti osjećaj topline i dobrodošlice.