RENT A STAN PODGORICA

Najveći izbor apartmana u Podgorici

Pogledajte ovdje našu ponudu stanova za kratkoročno izdavanje

BLOG

article_img
08 / 09 / 2015

Iskoristite ono što već imate

U prethodnom blogu dali smo vam tri savjeta kako vizuelno da povećate prostoriju uz pomoć ogledala i nježnih boja na zidovima, a i kako star i novi namještaj može sasvim lijepo da se kombinuje isto kao i jeftini i skupi. Danas ćemo vam dati tri konkretne ideje koje vam mogu pomoći da sredite životni prostor i da estetski uredite prostorije uz pomoć tapeta, sitnica koje već imate ili povoljnih stvari koje lijepo izgledaju a pritom su i praktične.

Tapete

Iako nemaju baš najljepšu reputaciju jer ih karakterišu kao “démodé” i nepotrebne – tapete mogu biti prelijepa stvar ukoliko znate kako da ih iskoristite. Uz njihovu pomoć možete mijenjati izgled namještaja tako da oslikava godišnje doba u kojem smo. Lako se skidaju, daju sofisticiranu notu sobi i  pritom ne morate da brinete da ćete isflekati ili izgrebati komad namještaja oblijepljen tapetama. Samolepljive tapete su prelijep način da ukrasite dječju sobu i da oplemenite svaku prostoriju na svoj način a da pritom oslikava vas same.

Drvene korpe

Drvene korpe predstavljaju ekonomičan i elegantan način da odlažete sitnice zbog kojih se pravi nered u sobi, a pritom dobro uklopljene uz ostatak namještaja – lijepo izgledaju. Mogu služiti kao mjesto u kojem ćete držati knjige, magazine, igračke, pa čak i manju ćebad i prekrivače. Osim onih većih koje mogu stajati pored vrata, naslonjene uza zid u dnevnoj sobi ili u nekom ćošku pored terase, kupite nekoliko manjih drvenih korpi koje ćete držati na kuhinjskim stolovima i u njima držite voće i povrće.

Iskoristite ono što već imate!

Vjerovatno u nekom ćošku ili kutiji ili ormanu za stare stvari i sitnice imate neke korisne stvari na koje ni ne obraćate pažnju a mislite da bi vam samo stvaralo nered. Vašem domu su potrebni dodaci i detalji kako biste ga oplemenili. Umjesto da potrčite u radnju i kupite nešto novo, razmislite o stvarima koje već imate. Plastične, metalne i staklene sitnice poput magneta, šolji, držača za knjige ili olovke možete rasporediti po noćnim stočićima, random stolu pa čak i stolu u dnevnoj sobi zarad ljepše dimenzije i komfora. Par knjiga, figura i svijeća su dovoljne da soba izlgeda nježnije. Ukoliko imate djecu – uramite i okačite njihove crteže u hodniku, njihovoj sobi ili čak i dnevnoj sobi. Ne biste vjerovali šta sve možete uraditi sa stvarima koje već imate!