RENT A STAN PODGORICA

Najveći izbor apartmana u Podgorici

Pogledajte ovdje našu ponudu stanova za kratkoročno izdavanje

BLOG

article_img
08 / 09 / 2015

Elementi prirode u japanskom načinu uređivanja prostora

Jedna riječ: Zen. Riječi “mirno” i “jednostavno” savršeno opisuju skroman dizajn japanske kulture. Hiljade godina tradicije uticale su na japansku arhitekturu i estetiku enterijera, rezultirajući harmoničnim i mirnim dizajnima.
Japanski stil odražava mir i čistoću, brinući o ravnoteži, redu, drevnim običajima i stavlja akcenat na ljubav prema prirodnom izgledu.

Elementi Prirode u japanskom načinu uređivanja prostora

Japanska kultura je sadržana u ljubavi i poštovanju prema prirodi. Najbolji način da održite jaku vezu sa prirodnim svijetom – je da uvedete prirodu unutar vašeg doma.

Stavljanjem nekih tradicionalno japanskih biljaka u vaš stan, kao što je na primjer bambus, dodaćete vašem prostoru malu notu japanske kulture. S druge strane, sličan efekat ćete postići dodavanjem bilo kakve vrste zelenila vašem prostoru. Kućne palme ili orhideje su savršen izbor. U japanskim domovima nećete često vidjeti šarene cvjetne aranžmane, tako da, ukoliko se odlučite baš za ovaj stil – biljka koju odaberete treba da bude jednostavna i zelena.

Japanski domovi imaju tradiciju da prirodu u svoje domove uvode kroz ogledala i velike prozore, kako biste prirodne ljepote mogli da posmatrate to više iz više uglova. Ovo je odličan savjet za sve koji žive u ruralnim djelovima grada ili na periferiji.